Startsida

Bilder

Konstföreningar.1

landskap

Hågaby med målningar

KONSTNÄR ARNOLD BUNGE

Intern utställning Konstföreningen

   


Jag har flera förslag till utställningar. Dels en utställning som jag kallar ”Drömspår” dels en installation .

     

 


Utställningen ”Drömspår”


”Ett möte mellan forntida myter och egna berättelser - I mina målningar färdas stiliserade Vandrare genom tiden och Skeppare på livets hav. På andra målningar finns fåglar, sällsynta eller udda fåglar, en aning vilse och alienerade i sin omgivning.
Forntida hällristningar har inspirerat mig, liksom de australiska aboriginernas måleri. Spår av dem som ”fanns innan” finns ristade på hällar och i grottor. Ett liv är kort, men spåren av dessa okända konstnärer, är evigt.


Också hav och moln lockar mig, en havshorisont berättar om något ”där borta” på andra sidan. I det blå finns en längtan – en undran  -  de tre stora frågorna - Varifrån? Varthän? Varför?
Vandrarna avlöser varandra, generation efter generation, föds och försvinner. Kvar finns endast enstaka spår, skärvor och fragment. Figurerna på mina målningar är inkapslade i sig själva, ensamma, det är vi alla, eftersom språket inte räcker till. Orden har en strängt personlig betydelse, helt byggd på våra egna erfarenheter så unika att de inte helt kan delas med någon. Därför förblir vi, trots familj och vänner, ensamvandrare och ensamskeppare.

Utställningen Drömspår ändrar sig vid varje ny utställning vad det gäller form och innehåll.

Det skulle få vara roligt att delta med en utställning hos er.  Jag har varit aktiv konstnär sedan 1969 och har levt heltid på mitt måleri i snart trettio år.
Jag räknar naturligtvis med kötid och planerar mina utställningar inför åren , 2013, 2014, 2015
medlem konstnärernas riksorganisation KRO ,
KRO Uppland
       UKK Uppsala Konstnärsklubb

 

 
Mvh.
Konstnär Arnold Bunge
 
Hågavägen 226
75263 Uppsala
Sverige
tel +46 18 461345   alt. Mobil 0729021361
arnoldbunge/ /gmail.com
www.arnoldbunge.com